[:ca]

[:]

 • Les classes privades de torn t'ofereixen la possibilitat de treballar aspectes concrets que desitjes aprendre o perfeccionar. Opcionalment, podràs portar el teu propi material i eines, per tal de facilitar i simular el treball en el teu taller o estudi. Segons les necessitats es traçarà un pla de treball durant tot el dia de clase.
 • Out of stock
  Aquesta formació regular i de llarga duració està pensada per a totes aquelles persones que desitgen aprendre l'ofici de torner/a, introduir-se al món creatiu i artístic, o bé ampliar els seus coneixements i habilitats per treballar la fusta. La nostra intenció és de transmetre tots els coneixements del torn i els seus elements, les tècniques de treball, els acabats, materials o les eines de tall, d'una manera continuada al llarg d'un any acadèmic. Per a més informació o reservar la teva plaça posa't en contacte amb nosaltres a través del nostre formulari.
 • Out of stock
  Per saber moure't dins d'un ofici et farà falta conèixer bé quins son els seus pilars. En aquest stage de 3 dies ens centrarem amb el funcionament del torn de fusta i tots els seus elements, així com a aprendre a utilitzar correctament les eines de treball. Entrarem dins el món dels talls, de les formes i textures, per adquirir coneixements i tècniques que ens permetran posar-les en pràctica en un extens treball de peces al torn. També parlarem sobre les diferents posicions de treball de cada eina, i com afecta directament a la manera de tallar la fusta i el nostre propi cos. Discutirem quines son les posicions més ergonòmiques i versàtils per col·locar-nos individualment davant del torn, i les integrarem. Al final del stage hauràs adquirit coneixements teòrics i pràctics per conèixer el complet funcionament del torn de fusta, les correctes posicions de treball, les eines i tècniques de tornejat de la fusta. Practicarem un treball segur en un entorn agradable i rodejats de fusta.        
 • Out of stock
  No podem treballar d'una manera efectiva i professional sense conèixer les nostres pròpies eines i tenir-les a punt. Podem adaptar-nos nosaltres  a l'eina o bé, amb coneixements, adaptar l'eina a les nostres necessitats. Aquest stage de 3 dies gira principalment al voltant de les eines, sense deixar de banda el contacte i la pràctica al torn. Descobrirem l'ampli ventall d'eines de tall que es poden utilitzar per tornejar, aprendrem a distingir-les i veurem quines son les seves funcions fonamentals. Coneixerem les diferents tècniques i maquinaria d'afilat que s'utilitza actualment, i aprendrem a afilar tot tipus d'eines de treball. Les tècniques d'afilat aniran acompanyades de treballs al torn, per tal de poder posar en pràctica tots els coneixements adquirits i perfeccionar les habilitats de treballar la fusta. Al final del stage hauràs adquirit coneixements teòrics i pràctics, per poder reconèixer i afilar  tot tipus d'eines de treball, i hauràs posat en pràctica les tècniques de tornejat per saber-les utilitzar. Practicarem un treball segur en un entorn agradable i rodejats de fusta.
 • Out of stock
  ¿Quin és el funcionament organísmic d'un arbre? ¿Com es prepara la fusta abans de ser treballada? ¿Quins son els principals processos d'assecatge? ¿Quines fustes existeixen? ¿Com l'aconsegueixo? En aquest stage de 3 dies donarem resposta a totes aquestes preguntes i a moltes més, amb un enfoc respectuós i equilibrat amb el medi ambient i la desforestació. Veurem de quines maneres podem preparar la fusta un cop extreta del bosc, abans de ser treballada al torn, i quines fustes son més adients per cada treball en concret. Sense deixar de banda el torn, posarem en pràctica tots aquests coneixements adquirits amb la preparació de la nostra propia materia prima, i a continuació li donarem forma al torn. També veurem de quines maneres podem treballar i col·locar la fusta al torn i els seus principals avantatges, inconvenients i diferències. Al final del stage hauràs adquirit coneixements teòrics i pràctics, per realitzar tot el procés d'obtenció i preparació de la fusta abans de ser treballada, i hauràs seguit perfeccionant la teva tècnica de treball al torn. Practicarem un treball segur en un entorn agradable i rodejats de fusta.